2010. november 25., csütörtök

nazca vonalak

nazca 9.3O

a mai napot teljesen nazcanak szenteltem. Reggelre volt jegyem egy lélekvesztőbe, amely bő fél órát tölt utasaival a levegőben. A "reptéren" majd másfél órát kell várni, hiszen a korábbi 12 helyett jelenleg csak három cég repülhet (azaz egy komolyabb ellenőrzés rögtön kiszórta a cégek 3/4-ét), viszont az érdeklődök száma nem nagyon változik. Végül egy 7 üléses cessna-hoz vezetnek (2 pilóta és 5 utas, 4 olasz nő meg én:)).

a cessna
Lassan felszállunk és kezdődik a hullámvasutazás. Azért, hogy mindkét oldal jól láthasson a gép először balra, majd jobbra dőlve repül rá az egyes alakzatokra. Ezekből több mint 7O van a térségben, ráadásul nem csak nazca közelében, hanem palpa mellett is, de a repülős nézelődés ezekből a nazcahoz legközelebb eső, egyben legismertebb és legszebb12-t járja körbe. Próbáltam fotózni, de baromi nehéz egy rázkodó semmi gépen rendes fotókat késziteni. Ez a kolibri lett a legjobb (a póknak például csak a potroha látszik:)):


A gép földetérése után, múzeum (semmi különös), majd délután másik két vállalkozó kedvű sráccal egy helyi idegenvezető segitségével barangolunk a közúthoz közel eső vonalakhoz. Itt két fémből készitett kilátó is van, illetve vannak dombok, az egyes vonalak (ezekből több mint 2OOO van) ezekhez, mint központokhoz futnak be. Ezekről a közeli alakzatok jól kivehetőek. A palpa közeli kilátóról például ez látszik:

balra a kockásfülű nyúl:)
Ambvivalens érzéseim vannak. Egyrész nagyon tetszik, hogy 1 solért másfél decis poharakban, nemzeti eledelemet árulják: a tejberizst:), viszont minden nagyon alacsonyan van, ma csak négyszer vertem be a fejem, ajtófélfába, utcai bolt előtti napernyőbe... Ezért cserében négy tejberizs csúszott le:).

Holnap korán indulok limába (visszafelé is jó 8 órás útra kell számitani..), mert este 1O-kor repülök santiago de chile-be (hajnali fél háromra érek oda), majd másnap reggel kilenckor (hát igen, elég hülye időpontok, de ez volt a legolcsóbb repjegy..) indulok tovább a húsvét szigetre. Holnap nagy valószinűséggel nem lesz net, a szigeten meg még nem tudom, hogy milyen lehetőségek lesznek. A szállás (igen van:)) honlapja erre nem ad támpontot. 

1 megjegyzés:

  1. Ennél a bejegyzésnél szerettem volna olvasni a vonalak keletkezéséről is pár hasznos információt, ami most sajnos elmaradt. Idáig mindig volt egy kis törióra... Lehet majd Anikó testvéred kiegészíti a kedvemért, ha nem, akkor marad a google.

    VálaszTörlés